Skip to main content

Du er en del af vores fremtid

I Psykiatrien gør vi en meningsfuld forskel – både fagligt, menneskeligt og samfundsmæssigt – vil du være med?

Vi ved, at du er en del af vores fremtid, og derfor er det vigtigt for os, at dit praktikophold er værdifuldt for dig. Du kommer til at arbejde sammen med forskellige faggrupper i et inspirerende læringsmiljø, der giver en masse muligheder for både faglig og personlig udvikling.

Vi ser det som en meget vigtig opgave at uddanne fremtidens medarbejdere. Vi uddanner studerende og elever på både erhvervsuddannelser, på mellemlange videregående uddannelser og på de længerevarende videregående uddannelser.

Du får tilknyttet en vejleder, som følger dig i dit praktikforløb og sikrer, at du føler dig tryg og sikker i hverdagen. Du er i løbende dialog med din vejleder om, hvordan du opfylder dine læringsmål.

Vi arbejder for, at du under din praktikperiode udvikler dig til at blive en kompetent fagperson som færdiguddannet, som vi gerne vil tilbyde et fast job. Som nyansat og nyuddannet gennemgår du et onboardingforløb, med kurser, træning og en fast tilknyttet mentor, der følger dig det første år af din ansættelse, så du kan være tryg, når du starter og finder din egen vej ind i det psykiatriske speciale.

Læs mere om vores grunduddannelser

Praktik og karrieresamtaler

Hvis du ønsker faglig og personlig udvikling, kan du komme i studiepraktik i Psykiatrien. Det er muligt at være i praktik på vores sengeafsnit, akutmodtagelser eller ambulante enheder. I dit forløb får du tilknyttet en vejleder, der følger dig, så du føler dig tryg og sikker i hverdagen.

Find relevant information og praktikstedsbeskrivelser til elever og studerende, som skal i praktik i Psykiatrien 

Karrieresamtaler til sygeplejestuderende

Alle vores sygeplejerskestuderende i 6. semester-praktik får tilbudt en karrieresamtale. Du får lejlighed til at tale med en fagperson om dine ønsker, drømme og forventninger til din fremtidige karriere; hvordan du kan nå derhen, og hvilke muligheder vi kan tilbyde dig i Psykiatrien.


Studiejob

Studiejob som en mulighed

Hvis du har de relevante og nødvendige faglige og personlige kompetencer, kan vi tilbyde dig et studiejob. Vi arbejder ikke med bestemte kategorier af studiejobs. Derfor skal du selv kontakte dit praktiksted i Psykiatrien for at forhøre dig om dine muligheder. Det er op til det enkelte afsnit at matche deres behov med dine kompetencer. Du bliver introduceret til jobbet, både i afsnittet og i vores læringslaboratorier.

Hvorfor vælge et studiejob i Psykiatrien?

I Psykiatrien lærer du at omgås mennesker med forskellige psykiske lidelser. Det er en efterspurgt kompetence i flere sektorer. Et studiejob giver dig mulighed for at udvikle dine personlige og faglige færdigheder. Med et studiejob i Psykiatrien får du trænet dine mellemmenneskelige kompetencer og bliver dygtig til at indgå i relationsarbejde. Det er vigtige færdigheder på alle arbejdspladser.


Karrieremuligheder

I løbet af de seneste år har Psykiatrien udviklet sig og skabt en bred vifte af karriereveje – både i dybden og i bredden. Hvis du ønsker at hjælpe mennesker til et bedre liv, vil vi støtte dit ønske om en karriere, hvor du kan redde mere end liv.

Læs mere om de forskellige videreuddannelser og karrieremuligheder i Psykiatrien


FAQ

Får man løn under praktik som sygeplejerske?

Nej, det gør man ikke, da praktik er en del af uddannelsesforløbet.

Hvad laver man i Psykiatrien?

I Psykiatrien arbejder vi både med det eksistentielle, humanistiske, videnskabelige og somatiske felt.
Hvad enten dit hjerte brænder for børne- og ungdomspsykiatri eller voksenpsykiatri, så er der mange muligheder med et job i Psykiatrien. Vi behandler nemlig mennesker gennem hele deres livsrejse. Får du et studiejob eller en praktikplads, har du mulighed for at få erfaring på vores sengeafsnit, i vores akutmodtagelser eller i vores ambulante psykiatri.

Hvad er en psykiatrisk sygeplejerske?

Med et job som sygeplejerske i Psykiatrien kombinerer du høj faglighed med evnen til at kommunikere og danne relationer med vores patienter og deres nære. Du samarbejder med mange andre faggrupper om kerneopgaverne psykiatrisk sygepleje, udredning og behandling. I Psykiatrien forholder vi os til både psykiske og fysiske faktorer, hvor du kombinerer dine somatiske kompetencer med den psykiatriske sygepleje. Derudover prioriterer vi videre- og efteruddannelse og udbyder specialuddannelse i psykiatrisk sygepleje, der giver dig mulighed for at styrke din faglighed inden for det psykiatriske felt ved at bygge videre på din grunduddannelse som sygeplejerske.

Hvilke karrieremuligheder er der i Psykiatrien?

De senere års udvikling i Psykiatrien har skabt en bred vifte af karrieremuligheder, som enten klinisk specialist, leder, forsker eller underviser.

Læs mere om karrieremuligheder i Psykiatrien

Vil du vide mere om vores karriereveje og kompetenceudvikling?

Er du nysgerrig på dine karrieremuligheder i Psykiatrien Region Sjælland – så se vores karriereveje og hør vores medarbejdere fortælle om deres karriere i Psykiatrien.

Du kan også se hvilke muligheder der er for uddannelse og kompetenceudvikling i vores Psykiatri.

Det første skridt er at tage kontakt